Budapesta - Harta, Poze si Tururi Virtuale

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Ungaria (13) Budapesta (13)
1  2  
Opera
Opera
Opera
Opera
Basilica Sfantului Stefan
Parlamentul Maghiar
Parlamentul Maghiar
Basilica Sfantului Stefan
Basilica Sfantului Stefan
Basilica Sfantului Stefan

Opera

 • Mult asteptatul moment din viata operei maghiare a sosit in 27 septembrie 1884, cand in prezenta lui Frantz Joseph I, cladirea operei a fost deschisa cu mult fast. Evenimentul totusi, a degenerat intr-un mic scandal - multimea curioasa a intrat cu forta in holul principal pentru a admira splendidul Palat de pe strada Sugar. Opera maghiara avea in cele din urma propria cladire, dupa ce zeci de ani a coexistat cu teatrul national.

Basilica Sfantului Stefan

 • A durat peste 5 decenii si 3 arhitecti pentru a construi Basilica Budapestei. Cateva evenimente nenorocoase au intarziat lucrarile.

  József Hild a realizat designul in 1845 dar datorita Revolutiei si a Razboiului de Independenta, lucrarile au inceput abea in 1851. Dupa moarte lui Hild, Miklós Yb, designerul Operei a preluat constructia.

  In 1868 domul s-a prabusit, din fericire fara victime. Ybl a realizat noi planuri si constructia a inceput aproape de la zero. Acesta nu a putut sa-si vada lucrarea terminata, murind in 1891.

  József Krauser a terminat Basilica Sfantului Stefan in 1901. Conform unui zvon, la inaugurare, Imparatul Francis Joseph se tot uita in sus fiindu-i frica de o inca prabusire a domului.

Parlamentul Maghiar

 • Parlamentul Maghiar este sediul Adunarii Nationale a Ungariei, una dintre cele mai vechi cladiri legislative din Europa, un reper notabil din Ungaria si o destinatie turistica din Budapesta. Este situata in Lajos Kossuth Square, pe malul Dunarii, in Budapesta. Aceasta este in prezent cea mai mare cladire din Ungaria, si al doilea a Parlament ca marime din Europa.
  Similar cu Palatul Westminster, a fost construita in stil gotic, avand o fatada simetrica si un dom central. Este inalta de 268 m (880 ft) si lunga de 123 m (400 ft). Interiorul include 10 curti, 13 lifturi de pasageri si de marfa, 27 porti, 29 scari si 691 camere (mai mult de 200 de birouri). Cu o inaltime de 96 m (310 ft), este una dintre cele mai inalte doua cladiri din Budapesta, impreuna cu Basilica Saint Stephen's. Numarul 96 se refera la mileniul natiunii, 1896, precum si cucerirea Regatului Maghiar in 896.
1  2