Franta - Harta, Poze si Tururi Virtuale

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Franta (3)
Muzeul Luvru
Muzeul Luvru
Catedrala Sacré-Cœur

Muzeul Luvru

  • Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta si unul dintre cele mai importante muzee din lume.

    Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei si strada Rivoli, în primul arondisment, într-o cladire istorica, fost palat regal, Palatul Luvru.

    Exponatele de arta frantuzesti acopera o larga parte din istoria Frantei, de la Dinastia Capetienilor pâna în prezent.

Catedrala Sacré-Cœur

  • A fost construita în 1876 în stil romano-bizantin sub îndrumarea arhitectului Paul Abadieal carui proiect ca surclasat cele 78 de proiecte concurente. Interiorul bazilicii este decorat cu mozaicuri, unul dintre ele reprezentându-l pe Isus rastignit. Vechile vitralii ale bazilicii au fost sparte în 1944, în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind ulterior înlocuite.

    Dealul Montmartre în partea nordica a Parisului se ridica 129 de metri peste nivelul marii si este locul în care Sf. Dionisie primul episcop al Parisului a suferit moartea martirica. O mare manastire benedictina a ocupat pâna la revolutia din 1789 întregul deal. Revolutionarii francezi au distrus manastirea ti ghilotinat toate maicutele. Ca raspuns la înfrângerea suferita în razboiului franco-german Alexandre Legentil si Hubert Rohault de Fleury au hotarât sa dea un raspuns spiritual dezastrului politico-militar în care se afla Franta si sa construiasca o catedrala dedicata Cultului Inimii lui Hristos în semn de pocainta pentru pacatele comise.