Judetul Buzau - Harta, Poze si Tururi Virtuale - Pagina 35

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Romania (1432) Judetul Buzau (480)
...  29  30  31  32  33  34  35  36  37  
Manastirea Poiana Marului
Babele
Babele
Babele
Grunjul de la Manzalesti
Trovantii
Muntii de sare de la Lopatari
Muntii de sare de la Lopatari
Muntii de sare de la Lopatari
Grunjul de la Manzalesti

Manastirea Poiana Marului

  • Manastire de maici, aflata pe DJ 204C la limita dintre judetele Buzau si Vrancea, nu departe de Bisoca, intr-un loc retras si linistit, in mijlocul padurii. Manastirea Poiana Marului a fost ctitorita in 1730 de catre cuviosul Vasile, primul ei staret. Biserica de lemn a ars in 1771 si a fost refacuta intre anii 1780 si 1784. A doua biserica de la Poiana Marului, tot din lemn, s-a construit intre anii 1810 si 1812. Intre 1839 si 1840 aici a fost exilat Cezar Bolliac. In secolul al XVIII-lea, manastirea Poiana Marului a fost un important centru monastic si cultural.

Babele

  • Deasupra satului Ulmet, comuna Bozioru, la altitudinea de 500 de metri, puteti admira cateva babe. Desi sunt oarecum asemanatoare babelor din Bucegi, difera esential de acestea, Babele de la Ulmet fiind de fapt niste trovanti ramasi suspendati in pozitii ciudate.

Grunjul de la Manzalesti

  • Grunjul, the small white mountain, rises from the Slanic riverbed, right on the road leading to Lopatari. It is one of the most beautiful and strange decor appearances, not looking the same with anything you've seen in Romania. At first glance it seems composed from salt, but is composed of marl, whose strength allowed him to successfully withstand the erosive action of wind and water and remain, towering in their midst. Also called White Rock, Grunjul dominates far from the height of 20 meters trough Slanicului and Manzalesti valleys area.

Muntii de sare de la Lopatari

  • Intrand in Lopatari, peisajul se schimba brusc, capatand un aspect hibernal. Pe dreapta, dupa un izvor alb si sarat isi face aparitia un intreg munte de sare, cu rape de culoarea cafelei cu lapte, ale caror riduri sunt albite de sarea iesita la suprafata. Urcand pe pantele abrupte, gasesti bolovani acoperiti cu spuma alba si ciudate pietre verzui pe care simti nevoia sa le iei acasa. In baltile secate, acum albite si ele, firicele de apa au creat canale interesante.

Trovantii

  • Trovantii, pietre vii care se hranesc cu nisip, se-nfatiseaza in Muntii Buzaului sub forme ciudate, mai ales de nave spatiale. Trovantii sunt microforme de relief care se dezvolta in straturile de nisip, dupa formula perlelor, datorita apelor calcaroase care le spala si le cimenteaza, in timp. Trovantii buzoieni pot fi descoperiti si admirati in zona Ulmet - Bozioru.
...  29  30  31  32  33  34  35  36  37