Judetul Buzau - Harta, Poze si Tururi Virtuale - Pagina 36

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Romania (1432) Judetul Buzau (480)
...  30  31  32  33  34  35  36  37  
Trovantii
Trovantii
Trovantii
Bisoca - Padure
Bisoca - Padure
Lac Meledic
Lac Meledic
Tabara Meledic
Tabara Meledic
Tabara Meledic

Trovantii

  • Trovantii, pietre vii care se hranesc cu nisip, se-nfatiseaza in Muntii Buzaului sub forme ciudate, mai ales de nave spatiale. Trovantii sunt microforme de relief care se dezvolta in straturile de nisip, dupa formula perlelor, datorita apelor calcaroase care le spala si le cimenteaza, in timp. Trovantii buzoieni pot fi descoperiti si admirati in zona Ulmet - Bozioru.

Bisoca - Padure

  • Un loc unde timpul parca s-a oprit in loc, lasandu-ti timp sa respiri natura, sa mirosi aerul de un verde crud, sa simti tabloul ca te inconjoara si sa te contopesti cu plaiurile mioritice. Un loc unde oamenii sunt blanzi si primitori, adevarati munteni ce te intampina cu zambetul pe buze si te invita in casa si la masa fara nici o retinere, indiferent de unde vii si cine esti.

Tabara Meledic

  • Tabara de sculptura Meledic contine aproximativ 25 de statui din lemn, rezultate in urma unei actiuni initiate de Cornelia Ionescu Ciurumelea si prof. Dumitru Cristea, in iunie 2001, cu ocazia Anului International Constantin Brancusi. Lucrarile sunt raspandite prin poienele din jurul lacului Meledic.

Lac Meledic

  • Se spune ca pitorescul lac Meledic este unicul din lume cu apa dulce, asezat pe un masiv de sare. Adancimea lui maxima este de 20 m, iar suprafata nu depaseste un hectar. Pe marginea lacului se afla o pensiune si un camping. In apropiere se gasesc izvoare de ape minerale, cunoscute de cel putin 200 de ani. In timpul verii, aici se face plaja si se pescuieste. Baile nu sunt indicate pentru ca, la adancime, apa este extrem de rece.
...  30  31  32  33  34  35  36  37