Judetul Gorj - Harta, Poze si Tururi Virtuale

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Romania (1432) Judetul Gorj (7)
Coloana Infinitului
Manastirea Polovragi
Manastirea Polovragi
Manastirea Polovragi
Masa tacerii
Manastirea Polovragi
Manastirea Polovragi

Coloana Infinitului

  • Una din cele mai admirabile sculpturi ale secolului trecut, austera si perfect echilibrata, Coloana Infinitului, este opera principala a lui Brâncusi.

    Sculptura este o stilizare a coloanelor funerare specifice sudului României. Denumirea originala era „Coloana recunostintei fara sfârsit” si a fost dedicata soldatilor români din Primul Razboi Mondial cazuti în 1916 în luptele de pe malul Jiului.

Manastirea Polovragi

  • Este situata la nord-est de Tg. Jiu, pe soseaua Tg. Jiu - Rm. Valcea, intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie : "Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului". In partea dreapta a portii este o frumoasa troita din lemn sculptat, pe postament de beton, inchinata eroilor si martirilor Romaniei.

    Recentele cercetari istorice stabilesc vechimea manastirii Polovragi in jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul si Patru Spataru, fiii marelui boier Danciu Zamona mentionati intr-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tanar.

Masa tacerii

  • Masa tacerii, alaturi de Coloana Infinitului si Poarta Sarutului reprezinta una din cele trei piese de sculptura monumentala ale Ansamblului Monumental din Targu Jiu a sculptorului roman Constantin Brancusi.

    Masa tacerii, lucrata in calcar, reprezinta masa dinaintea confruntarii in batalia la care urmeaza sa participe combatantii. Timpul este prezent, fiind reprezentat prin dispunerea circulara a celor 12 scaune-clepsidre, care il masoara. Totul decurge in tacere.