Judetul Sibiu - Harta, Poze si Tururi Virtuale - Pagina 3

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Romania (1432) Judetul Sibiu (36)
1  2  3  4  
Balea Lac
Balea Lac
Biserica Evanghelica
Biserica Evanghelica
Piata Mica
Transalpina
Transalpina
Transalpina
Transalpina
Piata Mica

Balea Lac

  • Parte a drumului Transfagarasean, afalata la cota 2034. Nu numai frumusetea zonei inconjuratoare, ci si farmecul ei a contribuit la amplasarea aici a unuia dintre cele mai frumoase complexe turistice din Carpati care impreuna cu lacul Balea, formeaza unul dintre cele mai atractive areale turistice din Muntii Fagaras.

Biserica Evanghelica

  • Biserica Evanghelica este una dintre cele mai frumoase si impresionante cladiri gotice din Transilvania. A fost ridicata in 1520 pe locul unde exista o veche bazilica romanica inca din secolul 12. In fata bisericii se gaseste statuia episcopului Georg Daniel Teutsch (1817-1893) ridicata in 1899. Interiorul bisericii este in stil gotic, cu bolti arcuite si pietre funerare pe peretii din nord.

Piata Mica

  • Piata Mica sau "Ringul cel mic" construit in sec XIV-XVI este vechiul centru comercial al cetatii fortificate. Piata este impartita in doua parti distincte de strada Ocnei care coboara pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos.

    Latura nordica a pietei urmareste conturul celei de-a doua centuri de fortificatii, prezentandu-se sub forma circulara. Cladirile din partea stanga strazii Ocnei, au o forma concava si urmaresc conturul primei centuri de fortificatii, ele despartind Piata Mica de Piata Huet.

Transalpina

  • Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din tara cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga Localitatea Saliste din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.
1  2  3  4