Judetul Suceava - Harta, Poze si Tururi Virtuale - Pagina 2

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Romania (1432) Judetul Suceava (25)
1  2  3  
Manastirea Sucevita
Manastirea Sucevita
Manastirea Sucevita
Mocanita
Mocanita
Mocanita
Mocanita
Mocanita
Mocanita
Mocanita

Manastirea Sucevita

  • Manastirea Sucevita este situata la 18 km de Radauti (judetul Suceava). Exista o legenda care spune ca pentru rascumpararea a cine stie caror pacate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesara actualei constructii. Documentar, Manastirea Sucevita este atestata la 1582, in vremea domnitorului Petru Schiopul.

    Manastirea Sucevita a fost ctitorie comuna a familiilor Movilestilor (mari boieri, carturari si chiar domnitori ai Moldovei si Tarii Romanesti, sec. XVI-XVII). Construit in stilul arhitecturii moldovenesti - imbinare de elemente de arta bizantina si gotica, la care se adauga elemente de arhitectura ale vechilor biserici de lemn din Moldova, edificiul, pastreaza planul si stilul statornicit in epoca lui Stefan cel Mare, cu pridvorul inchis.

    Nota aparte fac celelalte doua mici pridvoare deschise (stalpi legati prin arcuri in acolada) plasati mai tarziu pe laturile de sud si de nord; prin excelenta "muntenesti", ele constituie un evident ecou al arhitecturii din Tara Romaneasca.

Mocanita

  • Mocanita
1  2  3