Meledic - Harta, Poze si Tururi Virtuale

English   Romana    
Zone
Categorii
Oferta
Contul Meu
Despre 360RVR
Zone Romania (1432) Judetul Buzau (480) Meledic (8)
Tabara Meledic
Tabara Meledic
Tabara Meledic
Lac Meledic
Pestera de sare 6S
Pestera de sare 6S
Pestera de sare 6S
Lac Meledic

Tabara Meledic

  • Tabara de sculptura Meledic contine aproximativ 25 de statui din lemn, rezultate in urma unei actiuni initiate de Cornelia Ionescu Ciurumelea si prof. Dumitru Cristea, in iunie 2001, cu ocazia Anului International Constantin Brancusi. Lucrarile sunt raspandite prin poienele din jurul lacului Meledic.

Lac Meledic

  • Se spune ca pitorescul lac Meledic este unicul din lume cu apa dulce, asezat pe un masiv de sare. Adancimea lui maxima este de 20 m, iar suprafata nu depaseste un hectar. Pe marginea lacului se afla o pensiune si un camping. In apropiere se gasesc izvoare de ape minerale, cunoscute de cel putin 200 de ani. In timpul verii, aici se face plaja si se pescuieste. Baile nu sunt indicate pentru ca, la adancime, apa este extrem de rece.

Pestera de sare 6S

  • Nu mai putin de 35 de pesteri in sare au fost descoperite in zona platoului Meledic, printre care si renumita 6S, de doua ori detinatoare a recordului mondial (1980 si 1986) pentru cea mai lunga cavitate formata in sare. Pestera 6S are 3.234 m dezvoltare si 42 m denivelare. Intrarea principala este in acest moment blocata, din cauza alunecarilor provocate de ploi. Peretii abrupti de sare pot fi admirati din exterior.